شکستگی استخوان بینی چیست ؟

شکستگی استخوان بینی یکی از شکستگیهای رایج بخصوص در صورت است که ممکن است در اثر ضربات ناشی از برخورد، تصادف، و یا زد و خورد بوجود آید. شکستگی بینی گاهی همراه با شکستگیهای دیگر صورت و گاهی بتنهایی رخ میدهد. شکستگی بینی علایمی مثل کبودی و تورم آن، تغییر شکل ظاهری آن، درد و علایم داخلی مثل خونریزی بینی، گرفتگی بینی ناشی از تورم داخل آن و یا تجمع خون در داخل تیغه بینی، بهمراه دارد.

در صورت بروز شکستگی بینی چکار کنیم ؟

اگر فردی در اثر ضربه دچار شکستگی بینی شود در صورتیکه خونریزی شدید از بینی نداشته باشد موردی اورژانسی نخواهد بود. در این صورت شما میتوانید بمدت 24 ساعت از کمپرس سرد جهت جلوگیری از خونریزی استفاده کنید، سپس جهت کاهش میزان تورم آن بعد 24 ساعت کمپرس گرم بگذارید. جهت بررسی و معاینه حتماً به پزشک مراجعه کنید، پزشک متخصص علاوه بر معاینه ظاهری داخل بینی را از نظر مشکلات آن مثل پارگی مخاط یا  تجمع خون معاینه خواهد کرد. معمولاً تشخیص شکستگی بینی بصورت بالینی و با معاینه است. گاهاً جهت تأیید تشخیص پزشک شما را جهت انجام گرافی استخوان بینی به رادیولوژی میفرستد. بعد از اینکه تشخیص شکستگی بینی قطعی شد، بعد از 2 تا 4 روز که تورم ظاهری آن از بین رفت جااندازی شکستگی بینی صورت میگیرد. جا اندازی شکستگی بینی نباید بیشتر از یک هفته تا 10 روز بتأخیر انداخته شود، چون بعد از این مدت استخوان در وضعیت دررفته جوش خورده و دیگر جااندازی قطعی و کامل امکان پذیر نیست. اگر از شکستگی بینی شما بیش از 10 روز تا دو هفته بگذرد دیگر از طریق جااندازی اصلاح آن امکان پذیر نبوده و در این صورت بایستی شما حداقل 6 ماه صبر کنید و سپس عمل رینوپلاستی (زیبایی بینی) باید انجام شود.

جااندازی شکستگی بینی و اقدامات بعد از آن

هدف از جااندازی شکستگی بینی اصلاح شکل ظاهری آن که در اثر ضربه تغییر کرده است و همچنین اصلاح عملکرد داخلی بینی است، چون ممکن است در اثر ضربه داخل بینی نیز دستخوش آسیبهایی مثل پارگی مخاط، انحراف تیغه بینی، تجمع خون (هماتوم) و …. شده باشد. جااندازی شکستگی بینی با بیحسی موضعی در مطب و یا بصورت نیمه بیهوشی در کلینیک انجام میشود. این عمل پروسه کوتاهی است و نیاز به بستری ندارد. استخوان جابجا شده توسط جراح جااندازی شده و از داخل با مش و از خارج با گچ فیکس میگردد. گچ روی بینی باید بمدت 7 تا 10 روز بمنظور جوش خوردن استخوان بینی روی آن باقی بماند. تامپون داخل بینی بعد از 2 تا 3 روز خارج میشود که طی این مدت مصرف آنتی بیوتیک الزامی است. روزهای اول  در صورت درد مصرف مسکن خفیف توصیه میشود. گچ یا اسپلینت شما بعد 7 تا 10 روز برداشته شده و نیازی به پانسمان یا چسب روی بینی بعد آن نیست. در روزهای اول بمنظور کاهش تورم حین خواب دو بالش زیر سرتان باشد و مراقب باشید حین خواب  به بینی فشاری وارد نشود. فعالیتهای ورزشی که در آن احتمال ضربه به بینی وجود دارد در 2 تا 4 ماه پس از جااندازی ممنوع است.

جراحی های درمانیمقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.