رینوپلاستی!
رینوپلاستی یا عمل بینی، روشی است که صورت را زیباتر می کند. این عمل با تغییر شکل ساختار داخلی بینی از غضروف و استخوان انجام می شود تا متناسب با صورت شود. جراحی بینی یا رینوپلاستی نه تنها در ایران طرفدار زیادی دارد، بلکه تبدیل به روشی برای کسانی شده که می خواهند ظاهر خود را با جراحی بینی بهبود بخشند. جراحی بینی که ابتدا در متون پزشکی هند در سال 500 بعد از میلاد ذکر شده است، یکی از قدیمی ترین عمل های جراحی پلاستیک است اما دشوارترین آن ها نیز می باشد.
جراحی بینی و انواع آن
بهطور کلی هدف از انجام عمل بینی، اصلاح اندازه و فرم بینی با توجه به دیگر عناصر صورت است. همچنین رفع ایرادهای بینی و حفظ نکات مثبت آن، میتواند یک عمل جراحی بینی موفق و با کمترین درد و سختی را در پی داشته باشد. بعلاوه توجه به راه عبور هوا و رعایت اصول جراحی که در تنفس شما اشکالی ایجاد نکند و یا حتی مشکلات تنفسی شما را رفع کند، یکی دیگر از اهداف عمل بینی است.
بسیاری از افراد تمایل دارند تا با جراحی بینی، چهره خود را زیباتر کنند اما مشکلات و دغدغههای بسیاری وجود دارد که آنها را منصرف میکند: سختیهای دوران بهبودی پس از جراحی بینی، انتخاب جراح ماهر و قابل اعتماد، سختیهای دوران بهبودی پس از جراحی بینی، اطمینان از اینکه پس از عمل جراحی به فرم مناسب خواهند رسید و … . پزشک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی پس از معاینه و بررسی کامل بینی و دیگر عناصر صورت، مشاوره و صحبت با فرد و همچنین انجام یک سری از آزمایشها و اندازهگیریها، میتواند مشخص کند که فرد به چه نوع عمل بینی و چه میزان تغییر نیاز دارد. سپس بهترین روش جراحی بینی که برای فرد مناسب باشد، انتخاب میشود. عملهای جراحی بینی با توجه به نوع مشکل فرد، به چند روش کلی انجام میشوند.
عمل جراحی بینی به روش بسته:
در رینوپلاستی بسته، تنها چند شکاف کوچک درون سوراخ بینی ایجاد میشود تا پوست از روی استخوان و غضروف کنار زده شود. جراح در این روش دید کافی ندارد و دسترسی او به بخشهای مختلف ساختار بینی محدود است. انجام این روش نیاز به دقت و مهارت بیشتری دارد و بیشتر برای اعمال تغییرات جزئیتر و محدود بهکار میرود. از سوی دیگر زمان بهبودی جراحی بینی بسته، کمتر است و همچنین جای زخم پس از جراحی دیده نمیشود. برای انجام جراحی در این روش، هیچ برشی در قسمت بیرونی بینی ایجاد نمیشود و همه تغییرات لازم از طریق سوراخهای بینی و برشهای داخلی ایجاد میشوند. با توجه به اینکه در این روش جراح دید مستقیمی برای انجام عمل ندارد، باید مهارت زیادی داشته باشد تا تغییرات مورد نظر بیمار را اعمال کند.
مزایای جراحی بینی به روش بسته:
- کوتاه بودن زمان جراحی
- تورم کمتر بعد از انجام جراحی
- دوره بهبودی کوتاهتر
- گردش بهتر خون
عمل جراحی بینی به روش باز:
در رینوپلاستی باز، شکافهایی درون و بیرون سوراخ بینی و پره میانی ایجاد میشود تا پوست از روی استخوان کنار زده شود. در این حالت، جراح دسترسی بیشتری به ساختار بینی دارد و راحتتر میتواند با تراشیدن استخوان و شکل دادن به غضروف، بینی را به فرم دلخواه درآورد. همانطور که از اسم این روش مشخص است، برای انجام عمل بینی به روش باز، بین دو سوراخ بینی، یک برش ایجاد میکنند تا به طور کامل از هم جدا شوند. در این صورت، پوست از روی غضروف بینی کامل کنار رفته و دید بهتری به جراح برای انجام این جراحی میدهد.
مزایای جراحی بینی به روش باز:
- تغییر شکل بینی با کنترل و دقت بیشتر
- مشاهده غضروف به طور مستقیم
عمل جراحی بینی استخوانی
بینی هایی که غضروف و استخوان محکمی داشته باشند در دسته بینی استخوانی قرار می گیرند. بینی های استخوانی غضروف و استخوان بندی محکمی دارند، بنابرین نتیجه جراحی این نوع از بینی ها بسیار ایده ال و زیبا می شود. در بینی استخوانی معمولآ یک برآمدگی یا غوز روی بینی وجود دارد. همچنین در این بینی ها پوست بینی نازک است. برخی بینی ها از ترکیب استخوان و غضروف تشکیل شده است که به آن ها بینی نیمه استخوانی یا غضروفی نیز گفته می شود. افرادی که دارای بینی استخوانی هستند برای رفع مشکلات خود همچون موارد زیر مراجعه می کنند:
- رفع بزرگی نوک و سوراخ بینی
- از بین بردن افتادگی نوک بینی
- رفع انحراف و کجی بینی
- از بین بردن قوز روی بینی
عمل زیبایی بینی میتواند تحت بیهوشی عمومی یا بیهوشی موضعی صورت گیرد و انتخاب نوع بیهوشی به درجه پیچیدگی جراحی بستگی دارد. در عمل بینی استخوانی، جراح، غضروف و استخوان را جهت فرم دادن به بینی برداشته و برش داخلی یا خارجی ایجاد و پوست را بلند میکند تا با از بین بردن استخوان های نامناسب، برآمدگی را برطرف کند یا از نو تنظیم کند؛ پس از اتمام کار، پوست را بخیه میزند. به عبارت دیگر، در این نوع جراحی معمولاً حجم استخوان کاهش مییابد و بافت های اضافی برداشته میشوند.
در این نوع جراحی هیچ گونه اقدامی روی پوست بینی انجام نمیگیرد؛ لذا پوست به وسیله خاصیت ارتجاعی خود تغییر و به راحتی با بافت استخوانی به شکل خاصی ارتباط برقرار میکند. مدت زمان انجام عمل زیبایی بینی استخوانی کوتاه است؛ البته برای هر فرد متفاوت بوده و به پیچیدگیهای حین عمل بستگی دارد. در اکثر موارد افرادی که جراحی بینی استخوانی انجام داده اند رضایت کافی را از نتیجه جراحی بینی استخوانی خود دریافت نموده اند.
نتیجه جراحي بيني استخواني
جراح بینی خوب در جلسات مشاوره، بینی را از همه جهات مورد بررسی قرار می دهد و سپس بهترین مدل بینی را که مناسب شکل و فرم بینی است و با اجزای صورت همخوانی دارد انتخاب می کند. بطور کلی نتیجه عمل بینی استخوانی، مطلوب و موفق بوده و مورد رضایت افراد می باشد. در جراحي بيني استخواني به علت نازکی پوست بینی، کوچکترین تغییر شکل و ناهمواری روی غضروف بینی قابل نمایان خواهد بود. به همین علت جراحي بيني استخواني به مهارت و دقت بالایی احتیاج دارد.
سن مناسب برای جراحی زیبایی بینی
در جراحی بینی محدودیت سنی مشخصی وجود دارد و توصیه میشود قبل از سن تعیین شده این عمل انجام نشود چراکه میتواند مشکلاتی را برای افراد به همراه داشته باشد. سن عمل جراحی زیبایی در دختران از سن 15 سالگی ودر پسران از سن 17 سالگی به شرط رشد كامل جسمی و فكری و داشتن انگیزه كافی فرد امكانپذیر است.
اقدامات قبل از جراحی بینی استخوانی
- اولین قدم برای انجام عمل بینی، انتخاب جراح بینی خوب و متبحر است که در نتیجه نهایی تاثیر بسیار زیادی دارد.
- در اولین جلسه مشاوره با پزشک خود درباره انتظاراتی که از جراحی بینی دارید، صحبت کنید.
- از همه جهت های بینی خود عکس تهیه کنید.
- آزمایش های خواسته شده را انجام دهید و نتیجه را در اختیار جراح خود بگذارید.
- استعمال دخانیات و مصرف مشروبات حاوی الکل موجب اختلال در اکسیژن رسانی به خون می شود، بنابراین مصرف آنها را از دو هفته قبل از جراحی بینی کنار بگذارید.
- همچنین استفاده از دارو هایی از قبیل آسپرین و پروفن باعث رقیق شدن خون شده و احتمال بروز خون ریزی و بند نیامدن آن حین جراحی را افزایش می دهد.
- روز قبل از رینوپلاستی از مایعات و آب بیشتری مصرف کنید.
- شب قبل از جراحی بینی، استحمام کنید. زیرا بعد از جراحی به روی بینی گچ قرار گرفته که نباید خیس یا مرطوب شود، به همین دلیل ممکن است تا چند روز بعد از جراحی بینی قادر به حمام رفتن نباشید.
- لازم است حین عمل معده خالی باشد، بنابراین از 8 ساعت قبل از رینوپلاستی، از خوردن و آشامیدن خودداری کنید و ناشتا باشید.
- روز عمل خانم ها نباید آرایش و لاک داشته باشند، همچنین آقایان هم باید بدون ریش و سبیل به محل جراحی مراجعه نمایند.
- از داشتن زیور آلاتی چون ساعت، دستبند، انگشتر و غیره نیز خودداری کنید.
- لباس دکمه دار بپوشید تا پس از جراحی برای تعویض لباس به مشکل نخورید.
- حداقل نیم ساعت قبل از زمان مقرر در کلینیک یا بیمارستان حضور داشته باشید.
- در روز عمل به اتفاق یک همراه به محل جراحی مراجعه نمایید.
- تمام مدارک پزشکی را همراه خود داشته باشید.
مراقبت های پس از عمل بینی استخوانی
- پس از جراحی بینی استخوانی لازم است شخص به مدت 72 ساعت از آرام بخش و مسکن استفاده نماید.
- داشتن درد، تورم و کبودی بعد از رینوپلاستی طبیعی است و به تدریج برطرف خواهد شد.
- استفاده از کمپرس یخ در کاهش تورم و کبوی بینی موثر است.
- تا دو هفته بعد از جراحی از استعمال دخانیات و مصرف نوشیدنی های الکل دار خودداری کنید.
- در روز های ابتدایی بعد از رینوپلاستی، از مایعات و غذاهایی که نیاز به جویدن ندارند استفاده کنید.
- برای کاهش درد تنها از دارو هایی که پزشک تجویز نموده استفاده کنید و از مصرف خودسر دارو پرهیز نمایید.
- پس از یک هفته استراحت می تواند به انجام فعالیت های روزانه خود بپردازد.
- به خوبی استراحت کنید و از انجام فعالیت های سنگین امتناع نمایید.
- در معرض تابش مستقیم آفتاب و حرارت قرار نگیرید.
- تا مدتی از رفتن به استخر، شنا و شیرجه زدن خودداری کنید.
- به مدت سه هفته از انجام فعالیت های سنگین ورزشی پرهیز نمایند.
- از مصرف مواد خوراکی حاوی سدیم خودداری کنید، زیرا سدیم موجب افزایش تورم بینی خواهد شد.
- حداقل تا دو ماه بعد از رینوپلاستی استفاده از هرگونه عینک طبی و آفتابی ممنوع است.
- طاق باز بخوابید و سر خود را بالاتر از حد معمول قرار دهید.
عوارض عمل بینی استخوانی
از جمله عوارض عمل بینی استخوانی میتوان به مواردی همچون افزایش نیاز به ترمیم بینی، ضخامت پوست، کوچک شدن سوراخ بینیها، عفونت محل برشها، التهاب و ورم زیاد بر روی بینی، خونریزی و… اشاره کرد که با رعایت نکات لازم بعد از جراحی و مراجعه به یک پزشک ماهر و کار بلد، این مشکلات و عوارض تا حدود زیادی کم خواهد شد.
هزینه جراحی بینی استخوانی
هزینه رینوپلاستی در هر فرد؛ متغیر بوده و توسط جراح بینی تعیین می گردد. اما در کل هزینه جراحی پلاستیک و زیبایی بینی شامل دستمزد جراح، دستمزد متخصص بی هوشی، داروها، وسایل مصرفی، هزینه اتاق عمل، هزینه بخش بستری، دستمزد پرستاران و تکنسین ها می باشد.
نحوه انتخاب جراح بینی
- با پرس و جو از اطرافیان می توانید بهترین جراح بینی را انتخاب نمایید.
- اشخاص می توانند میزان رضایت بیماران سابق را مورد بررسی قرار دهند.
- پس از جستجو در گوگل و همچنین پرس و جو از اطرافیان لیستی از جراحان خوب را تهیه کنید و با مراجعه به سایت جراحان، رزومه کاری و نمونه کار های آنها را بررسی نمایید.
- شما می توانید در موتور های جستجو بهترین جراح بيني را بیابید.
- همچنین می توانید با مراجعه به آرشیو گالری تصاویر موجود در سایت نمونه کار های پزشک را مشاهده نمایید.
- به سایت جراح زیبایی بینی مراجعه نمایید و در قسمت ” درباره دکتر ” سابقه و مدارک تحصیلی وی را مشاهده نمایید.
- با خواندن مقالات علمی-پزشکی اطلاعات خود را درباره جراحی بینی افزایش دهید تا بتوانید با دید باز پزشک خود را انتخاب نمایید.
بدون دیدگاه